Sommaren på väg

Solen lyser ute och temperaturen är helt ok. Inte riktigt sommar än, fast det är skolavslutning på torsdag och Midsommarafton nästa fredag, men är det varmt och soligt resten av sommaren så är jag glad och nöjd :-)

Jag klarade min hemtenta i HLC1 och får nu kalla mig just det: Holistic Lifestyle Coach. Har fått ett fint diplom från Chek Institute, både via e-mail och snailmail och ska rama in det riktiga, så tjustigt! Ja, jag skryter lite, men jag är glad att det gick vägen och jag tycker det är så roligt och spännande.

Nu har jordgubbssäsongen börjat och det är så frestande med jordgubbar och vispgrädde i tid och otid :-) Ja, värre saker kan man ju äta förstås, men man behöver ju inte överdriva detta heller.

Jag var två dagar på Rögle Kloster för en dryg vecka sedan. Det är tredje året i rad jag åker dit för att "landa i livet". Att få vara i tystnad, samtala med trevliga människor, ta härliga promenader i de underbara omgivningarna, få allting serverat, vila, läsa och ta det lugnt, ja, det är välbehövligt och härligt för hela mig.
I år har de t.o.m. skaffat fyra stycken får - en tacka och tre lamm - så de slipper klippa gräset :-) smart drag. Det var jättegulliga att klappa och gosa med.
Vädret var väl sådär just de dagarna, men det gick bra ändå och solen var ju framme en del i alla fall.
Det är så viktigt för oss stressade människor att varva ner och göra det ordentligt. I den atmosfären som finns på klostret kan man inte annat, för mig faller det sig i alla fall naturligt att komma ner i ett lugn där jag kan möta mig själv och mitt innersta, där tiden inte spelar nå'n roll och där känslan av frid och frihet är så påtaglig.
Det kan dock vara svårt om man inte är van, att komma till en sådan plats, för när man kommer in i tystnaden möter man ju just sig själv och man kan komma att uppleva känslor och förnimmelser som är svåra att hantera. Skulle det ske kan man ju faktiskt boka samtal med någon av systrarna där och få prata av sig och få lite vägledning om man behöver. Så, ja, jag rekommenderar en vistelse där så att hälsan kan gå in på djupet och inte bara gälla kroppen och kosten, utan kropp, själ och ande.

För några dagar sedan la Kostdoktorn ut sin Föreläsning Matrevolutionen gratis på Youtube och redan har den haft 10000 visningar. Snacka om sug efter att få äta och må bättre.
Och i Nyhetsmorgon idag pratade de tydligen om strikt LCHF-kost vid epilepsi. Ja, naturlig mat sprider sig till fler och fler och ja, det är kanske inte så kostigt med tanke på att så många faktiskt mår bättre av det.

Så, ut i solen och njut. Sug i dig solens strålar och omvandla till D-vitamin :-)
Ha det bäst!


Skrytbild :-)


De mysiga fåren på Rögle Kloster

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0