Storm i ett vattenglas....

Under senaste tiden har jag varit med om flera stormar i vattenglas, ni vet, när något som egentligligen är litet blir så uppblåst och hetsat att det blir som en storm och det verkar gälla livet och många blir arga och stressade och ledsna, och sedan inser man om man tar ett steg tillbaka att det egentligen inte är större än att det får plats i ett vattenglas.
Både rent privat har jag upplevt sådant, vilket jag inte tycker om och snabbt måste göra mig av med, men också dessa debatter som varit i TV och på nätet om LCHF-kost har verkligen gjort mig trött, snacka om storm i vattenglas.

Det har varit Nyhetsmorgon och Kvällsöppet i olika omgångar och förespråkare och motståndare som pratar i mun på varandra medan programledare försöker släta över debatten och lägga ord i munnen på dem. Suck, säger jag.
Motståndarna som Claude Marcus och Charlotte Erlandson-Albertson, var inte pålästa om vad naturlig mat är utan slutsatsen av deras åsikt var att man blir dum i huvudet av LCHF och anhängarna, Andreas Eenfeldt, Anna Hallén och Katrin Zytomierska fick åter igen förklara att vi inte äter biff som simmar 100 m i en sjö av smör, tills de blir avbrutna av antingen programledare eller någon från motståndarsidan.
Stort Suck! Vad ska man tro? Om jag inte hade varit insatt i allt detta vore jag helt förvirrad, men som tur var finns det ju andra bloggare som också har skrivit i sina bloggar efter dessa "vattenglasstormar" och på ett lättförklarligt sätt förklarat. Så istället för att jag kopierar vad de skriver så länkar jag så får ni läsa själv.

Förresten så kommer Annas nya bok LCHF för familjen ut nästa vecka tror jag. Ska bli kul att få den!
Kvällsöppet från 13/2

Nyhetsmorgon från 13/2

Anna Hallén om LCHF och barn

Jonas Colting med en mycket bra förklaring

Ja, lite intressant information

Ha en fortsatt bra dag

Typisk LCHF-mat - I like :-)

Good to be back....

Så har jag varit och tränat på gymmet idag. Första gången på över en månad. Det var riktigt skönt, men också svårt att ta det lugnt, vilket jag måste än så länge. Det blev inte så många primal-patterns, somm jag tränade innan jag blev dålig där i mellandagarna, uten en hel del zon-övningar på balansbollen och på mattan.
Måste bygga upp stabiliteten i kroppen igen och typ börja från början. förhoppningsvis kan jag träna mitt program ganska snart igen, men man märker verkligen att kondition och styrka är färskvara - det går inte att vara ifrån det för länge innan man känner sig som en nybörjare igen. Nu förstår jag också hur mycket det hjälper mig att jag tränar två gånger i veckan, värken i nacke och rygg har blivit värre sedan jag inte tränat, så visst hjälper träning mot det och hjälper till att hålla sig i form.
Om man har en balansbol hemma och har karaktären att faktiskt använda den, finns en hemsida som heter balansboll.se som har bra bilder på olika övningar och där finns också länkar som är värda att titta in på.

Vi har i familjen provat på LCHF-matkassen som kommer hem till dörren varannan söndag. Första kassen var jättebra mat, tyckte jag. De har samarbete med Limhamns Kött & Vilt och deras falukorv var så himla god. Jag gillar inte falukorv annars, de vanliga man köper i mataffärerna, de tycker jag smakar allt utom korv, men denna som bara hade kött i sig var såååå god. Nu kommer nästa kasse på söndag och det ser vi fram emot, hela familjen faktiskt. Barnen blev också väldigt förtjusta :-)

I tisdags var jag hos Johan Klingstam och fick massage. Mycket välbehövligt :-) Det är så fina, nya lokaler I.M.C. har flyttat in i på Erikslust, bredvid Fair Play stadion, i anslutning till Sportlife gymmet. Det riktigt luktade nytt när man kom in, riktigt trevligt.

Jag skriver något djupare i ämnet kost och hälsa snart. Det här var bara lite övergripande om hur viktigt det är att vi tar hand om oss, att vi äter bra mat med litet kolhydratinnehåll, så naturligt som möjligt och att vi tränar för att hålla värk och krämpor borta. Vi är gjorda för att röra på oss, lite i alla fall, och då räcker det inte att nå'n gång springa till bussen, utan den regelbundna, funktionella träningen är så viktig för oss, speciellt om vi tillbringar stor del av dagen framför datorn eller så.
Nu är det snart dags för mig att vila en stund på min spikmatta och lyssna på några Mindfulness-övningar.

Sköt om er och ha en fin dag

Ha, ha, ha

RSS 2.0