Julklappstips

Vad glad jag blir när väninnan som jag coachat med kosten mailar att hon funderar på att ge sin pappa en kostrådgivning i julklapp :-) Varför tänkte jag inte på det själv, jag menar att föreslå det här på bloggen, så nu gör jag det. Vilken bra julklapp - "Jag vill ge dig någonting som kan förändra ditt liv och hälsa på ett lätt och njutbart sätt". Det är kärlek det. Gå in på min hemsida och kolla priserna och maila mig eller ring mig, så fixar vi det.

Andra bra julklappstips är ju några bra böcker om kost och hälsa, t.ex. Anna Halléns böcker - LCHF Husmanskost och LCHF för kvinnor. Snart kommer ju också LCHF för familjen. Energibarn är också en höjdare.
Andreas Eenfeldts Matrevolutionen, finns både som vanlig bok och ljudbok.
Eller ja, gå in på Bokus hemsida och skriv LCHF i sökrutan - vraka och välj sedan.

Fler tips är presentkort på ansiktsbehandlingar, massage, personlig träning, en dag på spa, bio-besök, koncerter, ja, sådant som är bra för både kropp och själ.

Jag önskar mig ett helt storstädat, fläckfritt hem :-) Tänk att få komma hem till ett alldeles rent hem (nej, jag har det inte fläckfritt hemma, försök det i en familj på fem personer, två marsvin och en katt). Tänk om alla fönster vore putsade, gardiner tvättade eller utbytta mot nya fina, varenda list i hela huset avtorkad, badrummet skinande, kylskåp och frys torkade på både in och utsida - ja, ni fattar....allt detta utan att jag själv behövt lyfta en finger. Det är en julklapp jag inte skulle glömma.

Men, men, vi får väl se hur många jular jag får önska det ;-)

Ha en fortsatt härlig dag.Så var det just det här med vikten....

Många som börjar äta LCHF gör det för att man hört att man går ner i vikt och man vill bli av med sina överflödeskilon innan det är för sent. Många av oss kvinnor har kanske hela det vuxna livet gått på olika dieter för att samhället visar att idealfiguren är en annan än den just du eller jag har. De oilka bantningsprogrammen har avlöst varandra för att periodvis helt tappa kontrollen och äta allt. Till slut vet inte kroppen vad den ska tro - ska jag få nå'n mat idag eller inte - jag ser till att spara och lagra allt jag får. Och så står vi där med våra kilon ändå.

Nu är det ju så för en hel del av oss, speciellt kvinnor, att det som vi anser vara för mycket vikt, inte alls är det. Vi är helt normala, så som kvinnor ska vara, men vår syn är förvrängd.
LCHF, eller snarare Naturlig mat, är en livsstil, inte ännu en mode-diet. För att kroppen ska kunna våga släppa de eventuella extrakilon vi bär på så måste den vara trygg, säker på att det kommer mat regelbundet och vill du bli av med det överflödiga fettet så får du se till att äta fett, för kroppen förbränner det den har och får mest av.
Först när kroppen lärt sig att den kan vara trygg, vågar den släppa på överflödet.

Anna Hallén skriver: Oro, uttråkning, missnöje och stress är effektiva viktminskningestoppare. Kortisolets makt är mycket större än maten du lägger på tallriken. Maten får inte vara ditt fokus. Livet, skrattet och aktiviteter ska vara fokus. Promenader, ...spikmatta, vänner och läsa bok i soffan är perfekta viktminskningredskap. Troligtvis de bästa!

Klok kvinna :-) visst är det så. Hur kul är det att gå omkring och vara hungrig och räkna ut när man får äta nästa gång och hur mycket. Nä, livet ska levas och njutas och det kan du om du äter naturlig mat, det vi är skapade för att äta.

Så, glöm pulverdieterna, flygvärdinnemetoden, frukt-dieten och allt vad de heter. Ät naturlig mat - kött, fågel, fisk, skaldjur, ägg, ovan-jord grönsaker och fett (grädde, cremefraice, majonäs, smör - etc. naturliga fetter. Gör din kropp trygg. du kommer i alla fall att må mycket bättre :-)

Ha en bra dag!


Välj Bort!


VÄLJ:-)

Naturlig mat till barn

Det har varit en ganska stor debatt på flera håll om just mat till barn, på dagis och i skolan. Varför ska barn äta processad mat, omestrade fetter i margarin, hårt processad spannmål i bröd, pasta etc.
I SvD opinion står det såhär - Föräldrar på förskolor i Huddinge som inte velat att barn ska äta Becel, ett bordsmargarin med kemiskt omarbetat fett, och till och med erbjudit sig att skicka med barnen Bregott har fått nej.

På hemsidan "Naturlig mat i skolan" kan man läsa bl.a. det här:

När föräldrar vill att deras barn av etiska skäl ska få vegan, vegetariskt eller om de vill ha specialkost av religiösa skäl som till exempel islam eller koscher är det aldrig några bekymmer. Det finns till och med som alternativ att kryssa i på blanketten som ska fyllas i och lämnas till kostchefen / måltidspersonalen i skolan. Det är förstås så det ska fungera.

När föräldrar däremot vill att deras barn skall få naturlig mat med riktigt fett, smör och röd mjölk blir det alltid diskussioner, debatt och ibland bråk. Då är vi föräldrar plötsligt mindre vetande och Livsmedelsverkets rekommendationer övertrumfar våra önskemål.

Anna Hallén är också en stor förespråkare för riktig, naturlig mat till barn - här gästbloggar hon.

Är du förälder till eller arbetar du med barn som stämmer in på något av detta:
Allergier? Eksem? Är ofta sjuka? Hyperaktiva? NPF? Bokstavsbarn? ADHD? Autism? Stressade? Magproblem? Hudbesvär? Sömnsvårigheter? Eller har du "bara" vanliga barn? Som barn är mest?
Då är min övertygelse att det är av vikt att genom kosten ge goda och bättre förutsättningar för att underlätta uppväxten. Det är såklart inte det enda som behövs men en god hjälp på vägen. (från "naturligmatiskolan.se")

Ja, här har jag gett exempel på vad andra skriver om barn och kost, men har jag egna exempel då? Ja, det har jag. Mina tre barn, 14 och 10 år gamla (flickorna är tvillingar), har också fått ändra sin kosthållning sedan jag blev utbildad Kostrådgivare-LCHF. Sonen som är 10 blev förskräckt när limporna försvann och allt mjöl och socker, stärkelse etc. rensades ut ur skafferiet. Den ena dottern tycker det är ok att äta LCHF hemma, men fuskar gärna och klarar det ganska bra. Andra dottern är fullt övertygad LCHF:are (ok, nå'n glass eller enstaka kaka då och då klarar hon av) för hon har stora hälsofördelar av omställningen. Plötsligt började magen fungera, vilket den typ aldrig gjort, och hon är piggare och mår bättre. Sonens magont som han ofta hade har i stort sett försvunnit, trots att han äter skolmaten som den är, men bara genom att han inte får påfyllning av gluten och andra snabba kolhydrater hemma, klarar han sig bra. Dock är jag övertygad om att han hade mått ännu bättre om han även i skolan kunde fått naturlig mat.

En liten, såhär i efterhand, lustig incident var att flickorna reste till en kompis 30 mil härifrån under höstlovet och gick på stan och skulle fika. Såklart festade de till det lite och det ångrade de efteråt - sockerchock är en underdrift.....I say no more. De tänker inte göra om det i allafall ;-)


På min hemsida: Hälsopastorn finns nu information om föreläsningar - priser etc. Kolla gärna in det.

Ha det gott!

Buy this book

Sugar, sugar, sugar!!!!!!

Äntligen har till och med tidningarna, i alla fall SvD, skrivit om att socker är skadligt - Sött och fett som knark för hjärnan.
Och visst är det så, när man blandar fett med en massa snabba, söta kolhydrater skapar det beroende och är en grund till en massa sjukdomar.
Men, som Kostdoktorn skriver, "Nog finns sockerberoende allt, men hur är det med fettberoende? Lite fett blandat med massor av raffinerade kolhydrater (ex. bullar, choklad), visst. Men jag har aldrig hört talas om någon som blivit beroende av rent fett. Har du?"  Nej, det har jag inte, och det är väl just det som är poängen.

Det söta gör något med vår hjärna - vaddå? Jo, den skapar signaler att maten är ogiftig och ofarlig, vilket skapar ett beröm från hjärnan med signalen - Bra, ÄT MER! Vilket var perfekt under stenåldern så man kunde äta frukt och honung när det fanns för att gå upp några kilo i vikt inför den kommande vintern - det är en överlevnadssignal och en belöningssignal. Men stenåldersmänniskorna, ja, även för 150 år sedan, slutade äta efter ett tag, även om de blev mer sugna, varför då? Jo, för det fanns inte mer!! Nu har vi tillgång till sött runt omkring oss 24/7 - alltid, vilket lätt skapar beroende.
Det finns tyvärr inget naturligt stopp i hjärnan för söt mat. Kroppen ser potatis, mjöl, majsprodukter, puffat ris etc. som sött, och det enda som stoppar är när magen är full och då har vi redan ätit alldeles för mycket - bara för att efter någon timme bli sugna på något nytt sött igen. Man blir aldrig nöjd.

Det blir man däremot av fett och protein. Man kan inte överäta fett och protein. Försök att äta ett paket smör - det går inte - skulle du få för dig att prova så var nära en toalett.....
Protein kan du bara inte få i dig så mycket att det skulle överdoseras, det är alldeles för mättande. Du blir inte heller sugen på sött efter en timme utan nöjd tills nästa måltid. Jag har i alla fall upptäckt att detta är en betydligt skönare upplevelse än att ständigt vara sugen och onöjd.

Ha en skön dag!

En riktig beroendeframkallare ;-)

RSS 2.0