Så var det just det här med vikten....

Många som börjar äta LCHF gör det för att man hört att man går ner i vikt och man vill bli av med sina överflödeskilon innan det är för sent. Många av oss kvinnor har kanske hela det vuxna livet gått på olika dieter för att samhället visar att idealfiguren är en annan än den just du eller jag har. De oilka bantningsprogrammen har avlöst varandra för att periodvis helt tappa kontrollen och äta allt. Till slut vet inte kroppen vad den ska tro - ska jag få nå'n mat idag eller inte - jag ser till att spara och lagra allt jag får. Och så står vi där med våra kilon ändå.

Nu är det ju så för en hel del av oss, speciellt kvinnor, att det som vi anser vara för mycket vikt, inte alls är det. Vi är helt normala, så som kvinnor ska vara, men vår syn är förvrängd.
LCHF, eller snarare Naturlig mat, är en livsstil, inte ännu en mode-diet. För att kroppen ska kunna våga släppa de eventuella extrakilon vi bär på så måste den vara trygg, säker på att det kommer mat regelbundet och vill du bli av med det överflödiga fettet så får du se till att äta fett, för kroppen förbränner det den har och får mest av.
Först när kroppen lärt sig att den kan vara trygg, vågar den släppa på överflödet.

Anna Hallén skriver: Oro, uttråkning, missnöje och stress är effektiva viktminskningestoppare. Kortisolets makt är mycket större än maten du lägger på tallriken. Maten får inte vara ditt fokus. Livet, skrattet och aktiviteter ska vara fokus. Promenader, ...spikmatta, vänner och läsa bok i soffan är perfekta viktminskningredskap. Troligtvis de bästa!

Klok kvinna :-) visst är det så. Hur kul är det att gå omkring och vara hungrig och räkna ut när man får äta nästa gång och hur mycket. Nä, livet ska levas och njutas och det kan du om du äter naturlig mat, det vi är skapade för att äta.

Så, glöm pulverdieterna, flygvärdinnemetoden, frukt-dieten och allt vad de heter. Ät naturlig mat - kött, fågel, fisk, skaldjur, ägg, ovan-jord grönsaker och fett (grädde, cremefraice, majonäs, smör - etc. naturliga fetter. Gör din kropp trygg. du kommer i alla fall att må mycket bättre :-)

Ha en bra dag!


Välj Bort!


VÄLJ:-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0